2015-06-29 16:42:42

Komunikat z dnia 30.06.2015 dotyczący sytuacji w Grecji

W nawiązaniu do sytuacji ekonomicznej w Grecji, zapewniamy, że nie ma ona najmniejszego wpływu na realizację wycieczek, na komfort wypoczynku i bezpieczeństwo podczas pobytu w tym kraju. Na podstawie informacji od rezydentów oraz kontrahentów pragniemy uspokoić, że realizacja świadczeń w hotelach przebiega bez zakłóceń, bankomaty hotelowe działają i mają gotówkę. Klienci mogą korzystać z kart kredytowych i debetowych wystawionych przez banki inne niż greckie, również poza hotelami. Ograniczenia w wypłatach gotówki dotyczą tylko tych osób, które mają konta w bankach greckich. Stacje paliw działają bez ograniczeń podobnie jak małe sklepiki i duże markety. Wyspy greckie, najchętniej wybierane przez Klientów, czy Płw. Chalkidiki są w dużej części niezależne od tego, co dzieje się w Atenach, na których obecnie skupiona jest uwaga mediów. W związku z powyższym zapewniamy, że nic nie stoi na przeszkodzie wyjazdom ani realizacji zawartych umów. Rezygnacje z wyjazdów do Grecji lub zmiany na inne kierunki będą przyjmowane przez organizatorów zgodnie z Warunkami Uczestnictwa.