2016-05-06 11:24:29

LATO 2016 - dane Klientów do odprawy w liniach lotniczych

Zwracamy uwagę, że dla rezerwacji opartych na przelotach rejsowych konieczne jest przesłanie przed wylotem danych niezbędnych do odprawy w liniach lotniczych.

Przesłanie tych dany z odpowiednim wyprzedzeniem pozwala nam na sprawne dokonanie odprawy w liniach lotniczych oraz przesłanie na czas kart pokładowych dla Klientów. Brak danych lub przesłanie ich zbyt późno może spowodować, że Klient zmuszony będzie do dokonania odprawy na lotnisku i uiszczenia dodatkowej opłaty za brak kart pokładowych.

Prosimy również o zwrócenie szczególnej uwagi na format danych jaki jest wymagany w liniach lotniczych wg poniższego wzoru: data urodzenia (RRRR-MM-DD), obywatelstwo, rodzaj dokumentu podróży (paszport/dowód), nr dokumentu, kraj wydania oraz data ważności dokumentu (RRRR-MM-DD).